ريبوفلاوين چه فايده هايي براي سلامتي بدنمان دارد اين ماده در چه موادغذايي نهفته است ؟چگونه قابل دريافت خواهد بود ؟به اين ويتامين كه ب 2 ناميده مي شود تا چه حد نيازمند هستيم ؟توصيه هاي تغذيه اي براي دريافت اين ويتامين مهم چگونه اند ؟در صورت كاهش ويتامين ب در بدن چه عارضه هايي در بدنمان رخ خواهد داد ؟
اولين بار اين ويتامين زماني كشف شد كه در حين بررسي بر روي ويتامين B1 ، دانشمندان متوجه شدند جزء ديگري موجود است كه در مقابل حرارت مقاوم تر ازويتامين B1 است و زماني كه آنرا از شير استخراج كردند اين رنگدانه هاي زرد رنگ را ويتامين B2 ناميدند . در واقع يكي از دلايلي كه روش مناسب شير را نگهداري در پاكتهاي چند لايه مي دانند اين است كه، از تخريب ويتامين B2 در برابر نور جلوگيري مي كند زيرا اين ويتامين در مجاورت اشعه ماوراء بنفش تخريب مي شود .
ميزان مورد نياز اين ويتامين ۱.۳ ميكروگرم در روز است.
حتما افراد بسياري را ديده ايد كه دچار زخم در گوشه دهان باشند ، يا زبانشان متورم وسرخ شده باشد و يا لبهايشان ترك خورده باشد اينها همه از علائم كمبود ويتامين B2 است . درمراحل اوليه در صورتيكه فرد 1 تا 2 ماه از اين ويتامين كمتر از ميزان نيازش مصرف كند علائم اوليه در چشمهاي او ظاهر مي شود ؛ يعني اثرات او به صورت حساسيت به نور ، اشكريزي چشمها و سوزش و خارش چشمها ، بروز مي كند . با پيشرفت كمبود اين ويتامين در گوشه دهان زخم ايجاد مي شود و فرد نمي تواند دهانش را به راحتي باز كند ، زبان فرد ارغواني رنگ ، متورم و دردناك مي شود البته همه اين علائم با هم بروز نمي كند گاهي فقط يك يا چند علامت در فرد ديده مي شود . از علائم ديگر جوشهاي ريزي است كه در منطقه كنار بيني و گوشه دهان به وجود مي آيد . همچنين در منطقه سفيد چشم رگهاي خوني ديده مي شود . كمبود شديد اين ويتامين براي يك فرد باردار، عواقب وخيم تري به دنبال دارد از آن جمله ايجاد عارضه لب شكري در جنين است .
ويتامين B2 بر خلاف ويتامين B1 در برابر حرارت استقامت دارد و در اغذيه ي پخته، ديده ميشود. اين ويتامين براي اشخاص بالغ در روز تا 4 ميليگرم مورد نياز است.
پنج عمل مهم ويتامينB2
به رشد و دوباره سازي كمك ميكند.
به داشتن پوست و ناخن سالم كمك ميكند.
در بهبود زخمهاي دهان، لبها و زبان موثر است.
براي قوه بينايي مفيد است و خستگي چشم را كاهش ميدهد.
در سوخت و ساز كربوهيدرات ها، چربي ها و پروتئين ها با مواد ديگر مؤثر است.
علائم كمبود ويتامين B2
اختلال در چربي ها، ترس از نور و عوارض معده و روده ها از علائم كمبود اين ويتامين ميباشد. در اثر كمبود اين ويتامين در بيماران مبتلا به ديابت ، ورم دهان و ترك لبها مشاهده ميشود. در ضعف چشمها يعني موقعيكه چشم از نور ميترسد بايد از غذاهايي كه داراي اين ويتامين هستند استفاده شود.
موارد استفاده از ريبوفلاوين
ريبوفلاوين در پيشگيري و درمان بيماريهاي زير مؤثر و مفيد است:
سردرد ميگرني : ريبوفلاوين در پيشگيري از سردرد ميگرني مؤثر است. مطالعات نشان مي دهد كه مكمل هايي كه حاوي ريبوفلاوين هستند بيشتر از آسپيرين در پيشگيري از سردردهاي شديد مؤثرند.
آب مرواريد : كمبود ريبوفلاوين مي تواند باعث آب مرواريد شود. ريبوفلاوين براي فعاليت آنزيم هايي كه باعث تقويت بينايي شما ميشود ضروري و حياتي است. كمبود ريبوفلاوين در افراد مسن نسبتاً شايع است.
مكمل هاي ريبوفلاوين در درمان كم خوني داسي شكل مؤثرند. اين ماده همچنين اثر مكمل هاي آهن را در درمان كم خوني، افزايش مي دهد.
روماتيسم مفصلي: مقدار خيلي كم ريبوفلاوين در رژيم غذايي مي تواند فرد را در معرض خطر ابتلا به روماتيسم مفصلي قرار دهد. مكمل هاي حاوي ريبوفلاوين مي تواند از پيشرفت علايم جلوگيري كند.
فوايد ريبوفلاوين
نشانه هايسندرم تونل كارپال را بهبود مي بخشد.
كاهنده اثرات استرس.
مشكلات پوستي از قبيل آكنه ورم پوست، اگزما ، و زخم ها با مصرف مكمل هاي ريبوفلاوين بهبود مي يابد.
گرفتگي عضلاني را بهبود مي بخشد.
بدن را در مقابل انواع مشخصي از آسيب سلولي در كه طي حمله يا سكته قلبي ايجاد ميشود، حمايت مي كند.
عملكرد سيستم ايمني را افزايش مي دهد.
منابع غذايي
بهترين منابع ريبوفلاوين شامل مخمر آبجو ، بادام ، گوشت ، غلات ، سبوس گندم ، قارچ ، سويا ، شير و اسفناج.در صورتيكه شما روزانه 2 ليوان شير يا ماست مصرف كنيد و در طول روز غذاي تهيه شده با گوشت ( گوشت قرمز ، مرغ و ماهي ) يا تخم مرغ مصرف نماييد و از نان سبوس دار مثل نان سنگك تغذيه كنيد ، مطمئن باشيد ميزان ويتامين B2 مورد نياز بدن شما تأمين شده است. نياز به اين ويتامين در بارداري افزايش مي يابد پس به خانمهاي باردار توصيه مي شود ازمنابع غني اين ويتامين يعني جگر ، ماءا لشعير و شير با چربي متوسط بيشتر از زمان قبل از بارداري مصرف كنند تا نياز جنين رانيز تأمين نمايند . اين نياز بيشتر ، با مصرف 1 ليوان شير اضافه يا 100 گرم گوشت اضافه در روز تأمين مي شود . ميزان نياز به اين ويتامين در شيردهي از بارداري هم بيشتر است . در دوران شيردهي توصيه مي شود براي جلوگيري از اضافه وزن ، بيشتر از منابع گياهي مثل سبزي خوردن ، اسفناج، سالاد سبزيجات و ماء الشعير براي تأمين ويتامين B2مورد نياز ، مصرف شود .
ريبوفلاوين به آرد و حبوبات اضافه ميشود. ريبوفلاوين در اثر نور و قليا نظير جوش شيرين از بين مي رود. اين ماده توسط حرارت از بين نمي رود. اگرچه در داخل آبي كه در حال پختن است، نفوذ مي كند. براي حفظ محتوي ريبوفلاوين غذاها آنها را بايد دور از نور قرار داد..
مقدار مصرف
ميزان مجاز توصيه شده در رژيم غذايي شامل موارد زير است:
بچه هاي 1 تا 3 سال: ۰.۵ ميلي گرم در روز.
بچه هاي 4 تا 8 سال: ۰.۶ ميلي گرم در روز.
بچه هاي 9 تا 13 سال: ۰.۹ ميلي گرم در روز.
پسران 14 سال: ۱.۳ ميلي گرم در روز.
دختران 14 تا 19 سال: 1 ميلي گرم در روز.
زنان حامله: ۱.۴ ميلي گرم در روز.
زنان شيرده: ۱.۶ ميلي گرم در روز.
جراحت، ديسك فتق يا برخي بيماري ها مي توانند باعث ايجاد عصب تحت فشار در كمر و پشت شوند؛ بنابراين احساس درد، بي حسي يا سوزن سوزن شدن مي كنيد.
علائم عصب تحت فشار در ناحيه پشت روي بخش هاي مختلف بدن تاثير مي گذارند.
عصب باريكش يا تحت فشار بودن عصب كمر چيست؟
اعصاب ستون فقرات مي توانند با استخوان يا بافت اطراف فشرده شوند. اگر اين اتفاق رخ دهد، فرد به بيماري عصب باريكش يا عصب تحت فشار مبتلا مي شود.
اعصاب، مسئول ارسال سيگنال به مغز هستند. زماني كه عصب فشرده مي شود، اين فشار باعث مختل شدن سيگنال ها شده و در نتيجه علائم اين عارضه ايجاد مي شوند.
همچنين اين واقعيت را مطرح ميكند كه شما ميتوانيد چيزهاي زيادي را درباره غذاي خود فقط با نگاه كردن به آن بفهميد. در اين جا معني و كاركرد آن را مشاهده ميكنيد.
ممكن است شما عبارت “رنگين كماني بخوريد” را قبلا شنيده باشيد. متخصصين تغذيه، پزشكان و ساير مشاوران بهداشت و سلامتي از اين عبارت استفاده ميكنند تا مردم مخصوصا كودكان را متمايل كنند كه ميوهها و سبزيجات بيشتري را در رژيم غذايي خود بگنجانند.
بيشتر بخوانيد:
۳ خوردني كه بمب ويتامين محسوب ميشوند
همان اندازه كه اين عبارت ساده است به همان اندازه نيز علمي است، اينكه چرا تنوع ميوهها و سبزيجات ميتواند هم چشم نواز باشد و هم براي سلامتي شما مفيد باشد! اجازه دهيد تا نگاهي دقيقتر داشته باشيم و ببينيم كه چرا تنوع درخوردن ميوهها و سبزيجات مفيد است.
معني “خوردن رنگين كماني” چيست و براي چه كساني كاربرد دارد؟
وقتي يك نفر ميگويد رنگين كماني بخوريد سعي ميكند تا به شيوهاي ساده بگويد كه رنگ مواد غذايي ميتواند چيزهاي زيادي درباره ارزش غذايي درون خود بگويد و خوردن رنگهاي مختلف راه مطمئني براي دريافت انواع ويتامين و مواد معدني است.
اين عبارت در واقع ساده شده يك واقعيت بزرگ است، اين كه ويتامينها و مواد مغذي مورد نياز خود را از رژيمهاي غذايي متعادل بگيريد ،دشوار نيست اما اگر فردي باشيد كه ميوه نميخورد يا كودكي داشته باشيد كه عاشق هله هوله است،
جذب ويتامينها و مواد مغذي مورد نياز مي تواند دشوار شود. تحقيقات نشان ميدهند كه استفاده از اين عبارت براي پدرها و مادرها كمك ميكند تا آنها غذاهاي سالمتري را به كودكانشان بدهند.
افرادي كه واقعا بايد به رنگ مواد غذايي خود توجه كنند، افرادي هستند كه به اندازه كافي تنوع به وعدههاي غذايي خود نمي دهند! خوردن به طريق رنگين كماني ناگهان سبك زندگي ناسالم را به سبك زندگي سالم تبديل نميكند بلكه گامي براي رفتن به مسير درست است به خصوص اگر با تمركز روي محصولات تازه همراه باشد.
به كمك جدول بالا مي توانيد انواع مواد مغذي موجود در درون ميوهها و سبزيجات مختلف را ببينيد كه به وسيله رنگ بندي غذاها و زمان آماده سازي آنها دسته بندي شده است.
اگر شما به دنبال برنامهاي هستيد كه بتوانيد اين اطلاعات را دريافت كنيد اپليكيشن Wholesome تمام اين اطلاعات را بر روي تلفن شما قرار مي دهد.
ارتباط بين رنگ و ارزش غذايي در رژيم رنگين كماني
توجه داشته باشيد، رنگهاي خاص نشان دهنده نوع خاصي از مواد مغذي هستند. براي مثال، ميوهها و سبزيجات زرد و نارنجي (ميوه هاي خانواده مركبات) از نظر ويتامين C و A غني هستند.
ميوهها و سبزيجات سبز (كال، اسفناج، مارچوبه، آووكادو) از نظر ويتامين K،B و E غني هستند.
از سوي ديگر محصولات بنفش (بادمجان، كلم قرمز، انگور) از نظر ويتامين C و K غني هستند.
دليلي كه ميتوان با نگاه كردن اين مطالب را گفت، اين است كه گياهان اغلب رنگ خود را از تركيبات گياهي مختلف موجود در درون خود ميگيرند، اين تركيبات گياهي پس از آنكه آنها را ميخوريد مواد مغذي مختلفي را به شما ارائه ميكنند. اين دليل پايه و اساس “خوردن رنگين كماني” است.
به طور خلاصه، اضافه كردن انواع محصولات رنگارنگ به رژيم غذايي خود، راه آساني براي دريافت مقدار زيادي از ويتامينها و مواد معدني است بدون اين كه تلاش زيادي براي انتخاب دستهاي از رنگها انجام دهيد.
عوارض تمركز بر روي يك رنگ خاص در رژيم رنگين كمان
وقتي موضوع سلامت و تغذيه به ميان مي آيد، مهم است كه به ياد داشته باشيم تمركز فقط بر روي يك چيز- مخصوصا وقتي كه درباره ويتامينها و مواد معدني باشد – كلا نظر بدي است.
در مورد بسياري از افراد، تا زماني كه به خوبي غذا بخورند، با يك رژيم غذايي متعادل، مواد مغذي كه نياز دارند را به دست خواهند آورد به شكلي كه بدن بتواند از آن مواد استفاده كند. همان طور كه اشاره شد، تمركز بيش از حد بر روي “مواد مغذي” و ” ويتامينها” منجر به آن ميشود كه از هدف اصلي كه رژيم غذايي متعادل است، دور شويم يا تمركز بيش از حد بر روي نوع غذا، مجموعهاي از ويتامينها و مواد مغذي را فراهم ميكند به جاي اين كه يك بسته كامل كه بدن به آن نياز دارد را فراهم آورد.
توجه زياد به رنگها و مواد مغذي آسان است ولي باعث ميشود كه از هدف واقعي دور شويد- به جاي آن از يك رژيم غذايي متعادل و حاوي محصولات تازه و متنوع استفاده كنيد.
علاوه بر اين، چون كه “خوردن رنگين كماني” به يك شعار معروف تبديل شده نياز زيادي به پيدا كردن رژيمهاي ارائه كننده “مقدار مواد گياهي روزانه” يا ديگر تبليغات مشكوك براي سلامتي نيست. مثل هميشه، درباره آن چه كه ميخوانيد تحقيق كنيد، و قرباني مطالب نادرست و شبه علم نشويد.
ياد بگيريد كه غذاي خود را دوست داشته باشيد. خوردن چيزهاي جديد، و تست كردن غذاهاي مختلف براي كسب كردن عادات سالم ،پختن و شناخت آن چيزي كه ميخوريد، ضروري است. ياد گرفتن كمي بيشتر درباره ارزش غذايي غذاهايي كه ميخواهيد امتحان كنيد و مقايسه با چيزهايي كه تا كنون ميخورديد ضرري ندارد.
اين عبارت (رنگين كماني بخوريد) قطعا ساده سازي شده است و نميتواند هميشه به طور كامل عمل كند اما اگر تلاش ميكنيد تا يك مقدار در رژيم غذايي خود جسورتر باشيد، يا اگر فردي هستيد كه در خوردن ناسالم رفتار ميكند، اين عبارت فقط ميتواند ترفندي باشد براي اين كه افق ديد خود را گسترش دهيد و در عين حال بهتر بخوريد.
دانشمندان آمريكايي يك بيماري جديد ژنتيكي را كشف كردهاند كه فقط مردان به آن مبتلا شده و ميزان مرگ و مير اين بيماري بيش از ۴۰ درصد است.
به گزارش همشهري آنلاين، باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اسپوتنيك نوشت: دانشمندان آمريكايي اعلام كردند بيماري خطرناكي را كشف كردهاند كه مردان به آن مبتلا ميشوند. اين بيماري تاكنون براي دانشمندان شناختهشده نبود و ميزان مرگ و مير آن ميتواند به ۴۰ ٪ برسد.
دانشمندان اين بيماري را "VEXAS" ناميدهاند كه از جمله مهمترين علائم آن تب بيدليل، تشكيل برخي لختههاي فعال، التهاب غضروفها، بافت ريه و عروق خوني است.
دانشمندان توضيح دادند كه اين بيماري شيوع زيادي ندارد؛ زيرا عامل آن نقص ژنتيكي بوده و در نتيجه جهش در ژن "UBA ۱" ايجاد ميشود.
كارشناسان اظهار داشتهاند كه تاكنون ۵۰ مورد ابتلا را ثبت كردهاند، اگرچه احتمال تعداد بيشتر را رد نميكنند.
دانشمندان در ارتباط با نتايج اين مطالعه گفتند: اميدواريم كه نتايج تحقيقات ما روي ژنوم در انتخاب روشهاي درماني صحيح براي مردان مبتلا به اين بيماري ژنتيكي جديد كمك كند.
تخمههاي كدو تنبل تخمههايي پهن و بيضي شكل هستند كه طعمي آجيلي و اندكي شيرين دارند.
شما ميتوانيد اين تخمههاي كرمرنگ را از درون كدو تنبل درآوريد، از گوشت نارنجيرنگ اطرافشان جدايشان كنيد، آنها را آبكشي كنيد و با روشهاي گوناگون از جمله جوشاندن يا تف دادن مغز به رنگ سبز زيتوني اين تخمهها از درون پوستشان در آوريد.
راه سادهتر اين است كه تخمههاي مغز شده آماده را بخريد.
تخمههاي كدو يكي از بهترين منابع طبيعي منيزيم هستند، مادهاي معدني كه براي حفظ فشار خون ما در حد طبيعي مهم است. تخمه كدو همچنين منبع خوبي براي چند ماده معدني ديگر، چربيهاي اشباع نشده و فيبر است.
براي دريافت فيبر بيشتر ميتواند تخمهها كدو تنبل را با پوستشان هم بخوريد: اندكي روغن زيتون آغشته كنيد، آنها را روي كاغذ شيرينيپزي بگذاريد و براي ۳۰ تا ۴۰ دقيقه در دماي ۱۵۰ درجه در فر بگذاريد.
همچنين ميتوانيد مغز تخمه كدو مغز شده را اندكي تف دهيد و به همراه سالاد، سوپ، نان و غلات بخوريد.
آيا عطسه مي كنيد، خس خس سينه داريد، سرفه ميكنيد و تب تان بالاست؟ در اين صورت، به احتمال زياد دچار ذات الريه شده ايد. اين عفونت نه تنها مسري است، بلكه حتي ممكن است عواقب خطرناكي را نيز در پي داشته باشد.
اگر فرزندان كم سن و سال داريد يا افراد سالمندي با شما زندگي مي كنند، بايد بيش از پيش مراقب باشيد. اما نگران نباشيد!
در اين مقاله، ما فهرستي از درمان هاي خانگي بي نظيري را ارائه مي دهيم كه به شما كمك خواهند كرد تا ذات الريه را در مراحل اوليه اش، درمان كنيد. با ما همراه باشيد…
رژيم غذايي ما تأثير چشمگيري بر وضعيت خوابمان دارد؛ اما تشخيص تأثير هر ماده مغذي بر خواب دشوار است. برخي ويتامين ها و مواد مغذي ميتوانند به تنظيم ساعت بيولوژيك بدن و خوابِ بهتر كمك كنند. در اين مطلب، تأثيرات مثبت و منفي ويتامينها و ساير مواد مغذي بر خواب را بررسي ميكنيم و به اين سؤال پاسخ ميدهيم كه: «كمبود چه ويتاميني باعث بيخوابي ميشود؟».
ساده ترين غذاها براي سلامتي شما بسيار مناسب هستند و اين اصل در مورد گردو هم صدق مي كند. گردو، ارزش غذايي ويژه اي دارد و حاوي پروتئين ها، چربي هاي سالم، فيبر، استرول هاي گياهي، آنتي اكسيدان ها و بسياري از ويتامين ها و مواد معدني است. اگر روزانه تنها 1 اونس ،گردو مصرف كنيد، بيش از 100درصد امگا 3 مورد نياز بدن تان را فراهم كرده ايد .
گردو ، حاوي: ويتامين C ،تيامين، ريبوفلاوين، نياسين، پانتوتنيك اسيد، ويتامين B6 ، ويتامين A , ويتامين k ، ويتامين E و ويتامين b12 و فولات است. مقدار كمي كاروتنوئيد در آن موجود است و هم چنين شامل : شامل بتاكاروتن، لوتئين، و زيگزانتين است.
براي سلامتي خود گردو بخوريد
اين ماده غذايي همچنين حاوي: كلسيم، آهن، منيزيم، فسفر، پتاسيم، روي، مس، منگنز و سلنيوم است. و همانند ساير آجيل ها، گردو هم سرشار از فيبر و پروتئين ميباشد. مهمتر از همه اينكه، اين آجيل خوشمزه است. شما مي توانيد گردو را به عنوان بخشي از يك ميان وعده سالم ميل كنيد يا آن را روي اسموتي يا حتي سالاد بريزيد. كيك و بيسكويت گردو، هم در بين كودكان و هم بزرگسالان بسيار پرطرفدار است.
شما بايد سعي كنيد ،روزانه فقط 1 اونس گردو يا( تقريبا هفت عدد گردوي پوست شده) ميل كنيد تا از فوايدش بهره ببريد.